Peter van der Vliet

info@fysiovliet.com

Wie: Ik ben Peter van der Vliet, afgestudeerd fysiotherapeut in 1981 en oprichter van deze praktijk in 1985. Na de opleiding fysiotherapie, heb ik Haptonomie gestudeerd. Ik zelf heb me gespecialiseerd in het behandelen van Parkinsonpatienten. Dit heb ik gedaan door mij aan te sluiten bij Parknet. Dit is een organisatie waarbij hulpverleners zijn aangesloten, die zich verder verdiepen in het behandelen van Parkinsonpatienten.
Wij worden hiervoor geselecteerd en bijgeschoold, met als doel doelmatiger en met een hogere kwaliteit Parkinsonpatienten te kunnen behandelen. Bij deze organisatie zijn neurologen, fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten aangesloten en wij worden ondersteund door UMC in Nijmegen. Ook heb ik een extra opleiding gedaan om hyperventilatie klachten en disfunctioneel ademhalen te kunnen behandelen.

In 2008 heb ik de opleiding voor lymfedrainage en oedeemtherapie afgerond, als aanvulling heb ik in maart 2011 de opleiding lymfedrainage en oedeemtherapie bij borstkanker gevolgd. 

Visie: In mijn visie is het belangrijk dat ieder mens zich begrepen voelt. Een goed luisterend oor en een sfeer waarin iemand zichzelf kan zijn, bieden de voorwaarden voor dit begrip. In een persoonlijk gesprek en onderzoek breng ik uw klachten in kaart en maak ik u duidelijk welke factoren van invloed zijn op uw klachten/ wat er aan de hand is. Hieruit volgt dan een voorstel tot behandeling. 
 
Werkwijze: Door een haptonomische wijze van benaderen, ben ik beter in staat spanningsgerelateerde klachten te behandelen. Werken vanuit het haptonomisch perspectief biedt tevens een meerwaarde voor de revalidatie van klachten van het bewegingsapparaat. Ook verstoringen van het revalidatieproces, zoals sympathische reflex dystrofie, chronische pijnsyndromen en bekkeninstabiliteit kunnen vanuit dit perspectief goed behandeld worden.
 

 

Fysiotherapie van der VlietFysiotherapieSpecialisatiesTherapeutenVergoeding & TarievenContact & OpeningstijdenIntramed portaal