Rinske van Stee

Wie: Mijn naam is Rinske van Stee. Ik ben afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute in 2006, te Nijmegen. Daarna ben ik gestart met de Master Opleiding Kinderfysiotherapie in Breda, deze specialisatie is afgerond in 2012. Ik werk sinds januari 2007 op deze praktijk, deels als algemeen practicus, deels als kinderfysiotherapeut. Als (kinder-) fysiotherapeut ben ik lid van het KNGF en NVFK en ingeschreven in het kwaliteitsregister. Ook ben ik BIG geregistreerd.

 
Visie: Fysiotherapie is een dynamisch vak en ontwikkelt zich aldoor. Daarnaast zorgen de variatie aan mensen met klachten en behandelmogelijkheden ervoor dat ik met veel plezier mijn vak uitoefen. 
De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 16 jaar. Ik wil op een plezierige en kindgerichte wijze kwalitatief goede kinderfysiotherapie aanbieden aan kinderen. Ik werk zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd en transparant voor patiënten en verwijzers.
 
 
Werkwijze: Ieder kind dat zich bij mij aangemeld, wordt geobserveerd en onderzocht. Wanneer dit van toepassing is zal er een motoriektest worden afgenomen, waarmee de motorische ontwikkeling in kaart wordt gebracht. De behandeling zal plaatsvinden, afgestemd op de uitkomsten van de motorische test, onderzoek en observatie. Het gaat o.a. om ontwikkelingsstoornissen van de motoriek (zowel grof- als fijnmotorisch), spierziekten, aangeboren hersenletsel, reuma en gedragsstoornissen. Ook kinderen met schrijfproblemen hebben veel baat bij gerichte oefeningen. Het is van groot belang dat een en ander in een vroeg stadium wordt herkend, waarna aangepaste therapie kan volgen. Door middel van speelgoed, balspelletjes, maar ook hinkelen en trampoline springen, kunnen de kinderen eerder op weg geholpen worden. 
 

Kleine kinderen in de leeftijd tot twee jaar, worden altijd in de thuissituatie onderzocht en behandeld, bijvoorbeeld bij baby’s met een voorkeurshouding. 

 

 

 

 

Fysiotherapie van der VlietFysiotherapieSpecialisatiesTherapeutenVergoeding & TarievenContact & OpeningstijdenIntramed portaal